Руският президент Владимир Путин подписа закон за глобите, които ще се налагат

...
Руският президент Владимир Путин подписа закон за глобите, които ще се налагат
Коментари Харесай

Путин подписа: Глоба или арест, ако сравняваш СССР с нацистка Германия

Руският президент Владимир Путин подписа закон за санкциите, които ще се постановат за идентифициране на Съюз на съветските социалистически републики и нацистка Германия. Документът е публикуван на портала за правна информация.

Според закона жителите носят отговорност под формата на санкция в размер на 1000 до 2000 рубли или административен арест за период до 15 дни. За длъжностни лица санкцията ще бъде от две хиляди до четири хиляди рубли, за юридически лица - от 10 хиляди до 50 хиляди рубли.

Освен това за наново нарушаване се открива санкция в размер от 2,5 хиляди до 5 хиляди рубли или арест за период до 15 дни, се споделя в документа.

По-рано законът беше признат от депутатите на Държавната дума на последното, трето четене. Председателят на комисията по просвета на Думата Елена Ямполская каза , че участниците в телевизионни и радиопредавания, които приказват обществено, могат да получат санкции за равнене на ролята на Съюз на съветските социалистически републики и нацистка Германия във войната. Роскомнадзор и прокуратурата ще следят нарушенията , добави тя, представена от Лента ру.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР